Nainggolan dient klacht in voor lek over intoxicatie

Nainggolan dient klacht in voor lek over intoxicatie

Rode Duivel en Roma-middenvelder Radja Nainggolan betaalde zondagochtend 26 maart in Sint-Niklaas een onmiddellijke inning wegens alcoholintoxicatie achter het stuur. Dat melden verschillende media, al varieert het verhaal naargelang de bron. De voetballer kondigt wel aan klacht in te dienen tegen de (vermeende) politiebron. Het zijn de kranten van het Mediahuis die het verhaal brengen van Nainggolan die na de interland België-Griekenland een stapje in de wereld zette en om 7 uur ’s ochtends op de N70 in Sint-Niklaas met net geen 2 promille alcohol in het bloed betrapt zou zijn geweest achter het stuur. De middenvelder moest zijn rijbewijs inleveren en 1.200 euro boete betalen. In de kranten ontkent Nainggolan, hij zegt dat een vriend achter het stuur zat, en later ontkende hij zelfs op de plaats geweest te zijn, zo staat te lezen.

Online op HLN en Sporza.be klinkt de versie later vandaag net iets anders. Nainggolan zegt dat de wagen aan de kant stond met een lekke band, en dat hij pas achter het stuur van de stilstaande wagen plaatsnam, toen een nuchtere vriend (de bestuurder van de wagen) in een buurt een oplossing zocht. Een patrouille liet hem daarna blazen, maar hij moest zijn rijbewijs niet inleveren, beweert hij. Nainggolan kondigt op de sites aan klacht in te dienen tegen de betrokken agent of het korps van Sint-Niklaas wegens inbreuk op de privacy.

Gevraagd om een reactie, zegt de politie van Sint-Niklaas net omwille van de privacy geen informatie te kunnen verstrekken, noch bevestigen of ontkennen dat de feiten plaatsvonden. Het parket van Oost-Vlaanderen zegt in dossiers van verkeersovertredingen nooit te communiceren, en alleen maar bij verkeersongevallen een overweging te maken.

bron: Belga