Moslimexecutieve veroordeelt aanslagen in Egypte, Zweden, Rusland en Groot-Brittannië

Het Executief van de Moslims van België veroordeelt de aanslagen in Egypte, Zweden, Rusland en Groot-Brittannië. Volgens de Moslimexecutieve hebben de aanslagen als doel mensengemeenschappen tegen elkaar op te zetten. Ze vraagt in een mededeling om niet in “deze val voor onze democratie” te trappen.
Egypte werd zondag opgeschrikt door twee aanslagen op kerken van de koptische christenen. Bij de aanslagen, opgeëist door Islamitische Staat, kwamen minstens 45 mensen om het leven.
Het Executief van de Moslims van België (EMB) drukt dinsdag zijn solidariteit en medeleven uit voor de families van de slachtoffers “van deze waanzinnige agressies, en met de christelijke gemeenschap van het Oosten die opnieuw geraakt wordt door het ondraaglijk geweld van extremistische groeperingen”.

Helaas voegen deze aanslagen zich bij die van enkele weken geleden in Londen (Groot-Brittannië) op 22 maart, in Sint-Petersburg (Rusland) op 3 april 2017 en in Stockholm (Zweden) op 7 april 2017 waar vele mensen het leven lieten, voegt de organisatie daar aan toe.
“Deze criminele daden hebben tot doel om de mensengemeenschappen tegen elkaar op te zetten, en een zogenaamde schok van beschavingen te veroorzaken.” Het Executief van de Moslims van België vraagt iedereen “om niet in deze val voor onze democratie te trappen en zich met kracht te verzetten tegen elke aanslag op onze samenleving”.
“Alleen eenheid en broederschap over de filosofische en religieuze overtuigingen heen kunnen onze maatschappijen op de weg van de vrede houden.”bron: Belga