Meer bewolking, maar het blijft droog

Zon en wolkenvelden wisselen elkaar dinsdag af, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt tot 11 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het centrum en in de Kempen. In de noordelijke helft van België staat er een matige wind uit het westen, en in de zuidelijke helft is de wind zwak uit het westen tot noordwesten, zo meldt het KMI. Dinsdagnacht dalen de minima tot 2 of 3 graden in de Ardennen, 6 graden in het centrum en 8 graden aan zee. De wind is nog steeds zwak tot matig uit het westen, draaiend naar het zuidwesten.

Woensdag is er vooral in het noorden veel bewolking, in de rest van het land zijn er al vaker opklaringen. Het blijft echter overal zo goed als droog. De maxima liggen iets hoger, tot 11 graden in de Ardennen en tot 15 graden of iets meer in het centrum en in de Kempen. In de nacht naar donderdag trekt een zwakke neerslagzone over België.

Donderdag begint zwaarbewolkt met nog een laatste bui ten zuiden van Samber en Maas. Overdag wisselend opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft overwegend droog, behalve misschien in het noordoosten waar er in de namiddag een plaatselijk buitje kan vallen. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden bij een meestal matige wind uit het westnoordwesten die in de loop van de namiddag in kracht afneemt.

Vrijdag wordt een rustige en mogelijk vrij grijze dag met hier en daar een spatje regen. Maar vrijdagnacht trekt de hemel volledig dicht en gaat het regenen vanaf het noordwesten. Die regenzone trekt zaterdag verder zuidoostwaarts over het land en wordt gevolgd door frisse en onstabiele zeelucht. We krijgen dan vanaf de kust opnieuw meer opklaringen maar tussendoor ook enkele buien. Maxima rond 11 graden en een matige wind die naar noordwest draait.

Zondag en begin volgende week blijft het erg wisselvallig met kans op fikse voorjaarsbuien. Vooral op maandag verwachten we daarbij onweer, wat korrelhagel en in de Ardennen zelfs smeltende sneeuw. Ook de wind kan soms krachtig uithalen en ruimt van noordwest op zondag naar noord begin volgende week. Zondag halen we nog 10 of 11 graden. Begin volgende week blijven we daar op de meeste plaatsen onder en kan het ’s nachts licht vriezen in Hoog-België.

bron: Belga