Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund – Veel steunbetuigingen voor Dortmund en Bartra, politie zoekt naar explosieven

Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund - Veel steunbetuigingen voor Dortmund en Bartra

Veel clubs betuigen hun steun aan Borussia Dortmund en de Spaanse voetballer Marc Bartra. Bij de spelersbus van de club waren dinsdagavond drie explosies toen de bus op weg was van het hotel naar het stadion voor het duel in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. Bartra raakte hierbij gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Tegenstander AS Monaco stak Borussia Dortmund een hart onder de riem en sprak vol lof over het gedrag van de Duitse fans in het stadion. De bezoekende fans die de wedstrijd zouden bijwonen zongen ook ‘Dortmund, Dortmund’ toen het nieuws van de afgelasting bekendraakte.
“Onze steun gaat uit naar Marc Bartra en iedereen van Borussia Dortmund”, twitterde FC Barcelona, dat Bartra vorig seizoen aan Dortmund verkocht. De 26-jarige Spanjaard doorliep de jeugdreeksen van Barça en zocht vorige zomer andere oorden op.
De politie in Dortmund zoekt dinsdagavond met een drone overigens nog naar explosieven. Dat gebeurt in de omgeving waar eerder op de avond drie ontploffingen te horen waren in de buurt van de spelersbus van Borussia Dortmund. De oorzaak van de explosies is nog niet bekend.

bron: Belga