Baasje krijgt boete omdat zijn slang niet aan de leiband was

door
tsane.effiong
Leestijd 1 min.

Een fervente slangenliefhebber was stomverbaasd wanneer hij te weten kwam dat zijn slang niet vrij rond mocht glibberen in het park. Hij werd er dan ook een voor beboet.

Jerry Kimball kreeg een boete van 190 dollar (180 euro) omdat hij zijn 4 maand oude python niet aan de leiband had in het park, en daar is hij niet blij mee. De man heeft laten weten de boete aan te zullen vechten. “Dat is mijn doel in het leven: om mensen te laten weten dat slangen geen moordenaars zijn”, zei hij.

Aanvankelijk dacht hij dat de agent van de dierenbescherming een grapje maakte. “Het zijn geen snelle dieren. Ze zullen niet weglopen”, zegt Kimball in een interview. De agent gaf als antwoord op die motivatie dat de slang nog steeds kan bewegen. Een park is namelijk een publieke plaats, waar dieren aan de leiband moeten. Kimball heeft in een bericht op Facebook gezegd dat hij in het park een educatieve meet and greet hield met zijn slangen, samen met een vereniging van andere baasjes van de ongewone huisdieren.

Facebook / Jerry Kimball