Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund is gerichte aanval op elftal

Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund - Politie gaat uit van gerichte aanval op selectie

De Duitse politie catalogeert de bomexplosies van dinsdagavond bij de spelersbus van Borussia Dortmund als een gerichte aanval op de Duitse ploeg. Dat heeft politiechef Gregor Lange van die Polizei NRW Dortmund laten weten.

De spelers van Borussia Dortmund waren dinsdag rond 19u op weg van het spelershotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. De spelersbus raakte op enkele kilometers van stadion ernstig beschadigd door drie explosies. Twee personen raakten gewond.

De politie kwam op basis van een eerste onderzoek tot de conclusie dat er “serieuze explosieven” zijn gebruikt en spreekt van een aanval. Meer informatie werd niet gegeven. Er is volgens Officier van Justitie Sandra Lücke wel een brief gevonden in de buurt waar de explosieven zijn afgegaan en daarin wordt de actie opgeëist, maar de echtheid van de brief wordt onderzocht.

Bij de explosies raakte Dortmund-verdediger Marc Bartra gewond. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en daar werden een spaakbeenbreuk en kwetsuren aan de rechterpols vastgesteld. De onfortuinlijke Spanjaard werd dinsdagavond laat nog geopereerd, het is nog niet duidelijk hoe lang hij buiten strijd zal zijn. Ook een agent die de bus volgde op de motor raakte gewond.

Gisterenavond werd besloten om de wedstrijd uit te stellen. Het duel zal vanavond om 18u45 gespeeld worden. De politie voorziet verscherpte veiligheidsmaatregelen.

bron: Belga