Russell Westbrook schrijft geschiedenis met 42e triple double

door
Belga
Leestijd 2 min.

Russell Westbrook heeft een unieke prestatie neergezet in de Noord-Amerikaanse basketcompetitie NBA. De sterspeler van Oklahoma City tekende in de uitwedstrijd tegen Denver voor zijn 42e triple double van het seizoen. Niemand deed hem dat ooit voor. Vorige week dinsdag had Westbrook in de thuismatch tegen Milwaukee het stokoude record van Oscar Robertson geëvenaard. Die lukte 41 triple doubles (dubbele cijfers in de belangrijkste statistieken) in het shirt van Cincinnati Royals tijdens het seizoen 1961-1962. De 28-jarige Westbrook miste daarna enkele keren de kans om alleen recordhouder te worden, maar gisteren lukte het hem toch op het terrein van de Nuggets. Hij scoorde liefst 50 punten, plukte zestien rebounds en gaf 10 assists. Als kers op de taart bezorgde hij de Thunder met een driepunter in de slotseconden alsnog de zege (105-106).

Westbrook kreeg na de partij een staande ovatie van het publiek, zijn ploeggenoten én tegenstanders. Hij is de de grote favoriet om op 26 juni tot MVP (beste speler van het seizoen) te worden uitgeroepen. "Dit is ongelofelijk", reageerde de basketspeler nadat hij het legendarische record van Robertson had gebroken. "Dit is iets waar je als kind nooit durft over te dromen."

Voor Oklahoma City was het de 46e zege van het seizoen, waarmee het team zijn zesde plaats in de Western Conference verstevigde. Door het verlies van Denver verzekerde Portland zich in het Westen meteen van het achtste en laatste ticket voor de play-offs, ten koste van de Nuggets.

Nog gisteren verloor kampioen Cleveland voor de tweede keer in drie dagen van Atlanta. De Cavaliers gingen na een verlenging met 126-125 onderuit tegen de Hawks, die vorige vrijdag met 100-114 hadden gewonnen in Ohio. Door het verlies ziet Cleveland aan de kop van de Eastern Conference Boston naast zich komen. Beide teams wonnen 51 keer en verloren 29 keer. Het reguliere seizoen telt nog twee wedstrijden.

bron: Belga