“Plaats in top vijf Masters is mooi”

Plaats in top vijf Masters is mooi

Thomas Pieters heeft bij zijn debuut op de Masters golf in Augusta meteen indruk gemaakt. Hij sloot de eerste major van het jaar af op een knappe vierde plaats. Daarmee deed Pieters even goed als vorige zomer op de Spelen in Rio. “Het is heel mooi dat ik in de top vijf eindig. Het is wel een beetje jammer dat ik op het einde nog een kansje liet liggen om wat meer druk te zetten bij de leiders”, verwees Pieters naar zijn laatste twee holes, waar hij par noteerde. Pieters eindigde op vier slagen van de Spaanse winnaar Sergio Garcia, die na play-off de Engelsman Justin Rose klopte. Zonder een teleurstellende derde ronde (waar hij drie over par noteerde) had de 25-jarige Pieters nog hoger kunnen finishen dan plaats 4.

“Ik ben wel blij met de manier waarop ik vandaag heb teruggevochten na mijn prestatie van gisteren. Dat was een slechte ronde met heel wat zwakke swings. Vandaag ging het veel beter, al was mijn einde een beetje teleurstellend”, herhaalde de Antwerpenaar, die vorig jaar ook als “rookie” al hoge ogen gooide op de Ryder Cup.

Op de nieuwe wereldranking stijgt Pieters alvast negen plaatsen naar nummer 26, zijn hoogste notering ooit. De Amerikaan Dustin Johnson behoudt de eerste plaats, Sergio Garcia klimt van 11 naar 7.

bron: Belga