Jupiler Pro League – Reviewcommissie roept Preud’homme (Club Brugge) en Benson (Lierse) op het matje

Jupiler Pro League - Reviewcommissie roept Preud'homme (Club Brugge) en Benson (Lierse) op het matje

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag naar aanleiding van de tweede speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League zeven fases herbekeken. Op basis van de televisiebeelden besliste de commissie Club-trainer Michel Preud’homme en Lierse-winger Manuel Benson te laten vervolgen door het Bondsparket. In de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi sloegen bij Preud’homme de stoppen door toen de Zebra’s bij een 1-0 stand een penalty kregen, na betwistbaar handspel van Ricardo van Rhijn. De Nederlander werd in de rug geduwd, verloor naar eigen zeggen zijn evenwicht en raakte zo het leer met de hand. Scheidsrechter Luc Wouters moest zijn vierde official even bijstaan om de gemoederen op de Brugse bank te bedaren. Preud’homme werd niet naar de tribunes gestuurd, maar door de tussenkomst van de Reviewcommissie krijgt de fase mogelijk nog een staartje. Volgende week dinsdag (18 april) moet de T1 van Club zich gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie, die een schorsing kan opleggen.
Ook de talentrijke winger Manuel Benson zal zich dan naar het bondsgebouw moeten begeven. De Reviewcommissie betrapte de jeugdinternational in de 50e minuut van de derby tussen KV Mechelen en SK Lierse (1-0) op een kwalijke overtreding.
Landry Dimata (KV Oostende), Soualiho Meïté (Zulte Waregem), Maël Lépicier (Roeselare), Leandro Trossard (KRC Genk), Rudy Camacho (Waasland-Beveren) en Wesley Morales (Club Brugge) gaan vrijuit.

bron: Belga