Belgen in het buitenland - Benteke en Crystal Palace leggen Arsenal over de knie

Crystal Palace heeft Arsenal maandag in de slotwedstrijd van de 32e speeldag in de Engelse Premier League een pijnlijke 3-0 nederlaag toegediend. Rode Duivel Christian Benteke stond in de Londense derby op Selhurst Park 90 minuten tussen de lijnen bij de thuisploeg, maar kwam niet tot scoren. Palace klom in de 17e minuut op voorsprong via Andros Townsend en iets voorbij het uur verdubbelde Yohan Cabaye de score met een heerlijke trap, de assist kwam tweemaal van Wilfried Zaha. Het ging van kwaad naar erger voor de Gunners, in minuut 68 ging de bal op de stip na een fout van doelman Martinez op Townsend. Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) faalde niet en zette de 3-0 eindstand op het bord. Dankzij de driepunter krijgen The Eagles opnieuw wat meer ademruimte in de stand, ze blijven wel zestiende maar hebben nu al een ruime voorsprong op de clubs in de gevarenzone.

De pijnlijke nederlaag van maandag is de zoveelste klap dit seizoen voor Arsenal en coach Arsène Wenger. De druk op de Fransman neemt de laatste tijd steeds meer toe, Arsenal blijft zesde in de stand en heeft nu al zeven punten minder dan nummer vier Manchester City (weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld). De Gunners werden in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Bayern München, na twee 5-1 nederlagen.