Stewardessen helpen vrouw bevallen op vliegtuig

Een jonge vrouw is op bijna 13 kilometer hoogte bevallen van een baby. Zowel het meisje als de kersverse moeder stelt het goed.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het vliegtuig van Turkish Airlines was onderweg van Conakry, de hoofstad van Guinee, naar de Turkse stad Istanboel. Niet lang na het opstijgen, kreeg de vrouw die 28 weken zwanger was plots weeën. Verschillende airhostessen schoten haar onmiddellijk te hulp en al snel werd het meisje gezond en wel geboren.

Ook voor de stewardessen was het een bijzondere ervaring. "De vrouw had veel pijn", vertelt hostess Bouthayana Inanir. "Uiteindelijk is ze al staande bevallen. Passagiers aan boord hebben ook geholpen. Ik nam zelf de baby aan en heb haar aan haar mama gegeven."

Gezond

Bij een geplande tussenlanding in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, werd het duo naar een ziekenhuis gebracht. Turkish Airlines laat weten dat de boreling, dat de naam Kadiju kreeg, in goede gezondheid verkeert. Op Twitter hebben ze de dreumes alvast hartelijk onthaald met de tekst "Welkom aan boord prinses. Applaus voor de crew!"

Welcome on board Princess! Applause goes to our cabin crew! ???? pic.twitter.com/FFPI16Jqgt

— Turkish Airlines (@TurkishAirlines) 7 april 2017