Treinverkeer tussen Brugge en Aalter stilgelegd na aanrijding

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is zondag in beide richting stilgelegd door een ongeval rond 19.00 uur aan het station van Beernem. Dat is bij Infrabel en de NMBS vernomen. De onderbreking heeft ook gevolgen van de dagtoeristen aan de kust, die met de trein willen terugkeren naar het binnenland. “Er werd iets voor 19.00 uur een persoon aangereden in de buurt van het station van Beernem”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. “Er is daardoor geen spoorverkeer meer tussen de stations van Brugge en Aalter. De treinen tussen Brugge en Gent worden zoveel mogelijk omgeleid via Deinze en Lichtervelde.”
Door het ongeval is ook het treinverkeer vanuit de stations van de kuststeden Oostende, Knokke en Blankenberge verstoord. Woordvoerder Dimitri Temmerman van de NMBS zegt dat er vervangbussen worden ingelegd.
De trein die betrokken was bij het ongeval, staat momenteel nog stil in de buurt van het station van Beernem. “Er bevinden zich ongeveer 350 reizigers aan boord. We gaan hen zo snel mogelijk evacueren”, aldus Temmerman.

bron: Belga