Stroomonderbreking op Antwerpse Linkeroever – Treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas gehinderd door stroompanne

Als gevolg van de stroomonderbreking op de Antwerpse Linkerscheldeoever is er zondagavond hinder voor het treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas. Er hebben een half uur lang geen treinen gereden tussen beide stations. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Het treinverkeer tussen beide stations op de treinlijn tussen Gent en Antwerpen, werd rond 17.20 uur stilgelegd. “De treinen vanuit Gent reden daardoor tijdelijk niet door tot Antwerpen, maar werden beperkt tot Sint-Niklaas. En de treinen vanuit Antwerpen werden omgeleid via Mechelen en Dendermonde”, zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.
Maar rond 17.50 uur is het treinverkeer weer kunnen hernemen. “Er zijn wel nog gevolgvertragingen, die variëren van 15 tot 30 minuten”, zegt Baeken. “We denken dat er nog tot 19 uur zullen zijn.”
De problemen ontstonden nadat er zondagnamiddag een brand was uitgebroken in een hoogspanningscabine in Burcht (Zwijndrecht). Daardoor zit een groot gebied met delen van Zwijndrecht, Beveren en de Antwerpse wijk Linkeroever zonder stroom.

bron: Belga