Parijs-Roubaix - Stybar is teleurgesteld met tweede plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor de tweede keer in zijn carrière eindigde Zdenek Stybar zondag op de tweede plek in Parijs-Roubaix. Eerder viel hem dat te beurt in 2015, nu greep hij andermaal naast de zege. "Ik sta hier met een heel dubbel gevoel", klonk het na afloop bij de renner van Quick-Step Floors. Zesde bij zijn eerste deelname in 2013, daarna vijfde, in 2015 tweede, vorig jaar 110e na veel pech en nu opnieuw tweede. "Ik heb er alles aan gedaan om te winnen in die sprint", zei hij. "Maar Greg is gewoon heel snel. Ik denk niet dat ik fouten heb gemaakt. Misschien had ik nog 15 meter kunnen wachten, maar meer niet. Je mag hier ook niet te laat met je sprint starten."

"Dit is dubbel. Iedereen wilde dat Boonen vandaag zou winnen en daar hebben we alles aan gedaan. Ons plan is niet gelukt en het heeft ons veel kracht gekost om Tom voorin te krijgen en te houden. De koers viel nooit stil, het was echt voortdurend op het scherp van de snee. Dat Tom niet wint, is wel een teleurstelling, meer dan mijn eigen prestatie. Een tweede teleurstelling is de verloren sprint. Met Greg erbij weet je dat het moeilijk wordt. Ik had al een paar inspanningen moeten doen, waardoor ik krampen had."

"Ik voelde mij wel beter en beter worden tijdens de koers. Aan het einde wilde ik nog wat afstoppen zodat Tom misschien nog kon terugkomen, maar ik hoorde pas op vier kilometer van het eind dat ik voor mezelf moest gaan. Dat is plots een heel andere ingesteldheid en best lastig om de knop om te draaien. Ik heb er alles aan gedaan om te winnen, maar helaas. Ik hoop dat het ooit lukt, volgend jaar beter", besloot Stybar.

bron: Belga