Parijs-Roubaix - Boonen neemt afscheid met dertiende plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tom Boonen mag geen vijfde kassei meenemen naar huis. De kopman van Quick-Step Floors reed zondag in Parijs-Roubaix een aanvallende koers, zat voortdurend mee vooraan, maar eindigde op de dertiende plaats. Meteen na de finish stoomde Boonen door naar de ploegbus. Tijd voor een ererondje nam hij niet, liever waste hij de ontgoocheling van zich af in de douche van de bus. Pas na een tijdje maakte hij zijn opwachting om de vele fans te groeten en nog een laatste keer met de pers te spreken na de koers. "Het was een wedstrijd zoals ik er liever geen had", zei hij. "Er werd heel terughoudend gekoerst. We reden wel goed vooraan, maar ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik in de running was om te winnen. Ik voelde me eigenlijk de hele dag niet super en ik werd voortdurend geschaduwd door John Degenkolb, die een laffe koers reed. Toch wel een beetje frustrerend. Ja, Stuyven zat vooraan, maar dan nog. Ik probeerde wel de forcing te voeren op de kasseistroken, maar de wind was in het nadeel."

"Uiteindelijk springt Stybar mee, hij kreeg iets meer vrijheid en de omstandigheden beslisten er dan over dat we zijn kaart zouden trekken. Let op, ik heb nog lang geloofd dat winnen misschien wel kon. Veel achterstand hadden we niet, het schommelde rond de 30 seconden. Maar in dat groepje viel het altijd weer stil en dan weet je dat het moeilijk wordt. Iedereen reed terughoudend en ik heb aan Stybie zelf gezegd: 'Ga je kans maar'."

Dus was er wel wat frustratie. "Toen we aan die sprint begonnen om de zesde plaats, dacht ik: 'Waarom nog?' Ik was blij dat ik er geraakt was. Het hoefde niet meer. En ook geen ererondje, je moet dat laten aan de jongens die vandaag die eer verdienen", besloot Boonen.

Zondagavond volgt voor Boonen nog een etentje en feestje met de ploeg, familie en enkele vrienden in Gent. Maandag is hij renner af.

bron: Belga