Opening Comics Station Antwerpen - Vijfhonderd kinderen en ouders op openingsdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het indoor strippretpark Comics Station in Antwerpen-Centraal heeft zondag op de openingsdag een vijfhonderdtal kinderen en hun ouders verwelkomd. Dat zegt CEO Wim Hubrechtsen. "Het was een leerrijke dag voor ons, maar ik heb al veel lachende gezichten gezien dus voor ons is het zeker geslaagd", zegt hij. Op termijn wil Comics Station jaarlijks 200.000 bezoekers lokken. Comics Station opende zowat een week later dan voorzien omdat enkele van de 60 attracties nog op punt moesten worden gesteld. Ook de eerste dag bracht volgens Hubrechtsen nog een paar kinderziektes aan het licht. "Er waren geen noemenswaardige incidenten, enkel een paar opstartproblemen", stelt hij. "Verder was het leerrijk voor ons in die zin dat we enkele digitale attracties nog wat zullen aanpassen op basis van hoe het publiek erop reageerde en hoe de attracties zelf reageerden op de handelingen van de bezoekers."

Het pretpark biedt de hoogste indoor glijbaan ter wereld aan en telt zes themazones rond bekende Belgische stripreeksen. Je vindt er onder meer een digitale 4D rollercoaster van Lucky Luke, een "teletijdmachine" van professor Barabas (Suske & Wiske) en een interactieve dark ride door het Smurfenbos. "De doorsnee bezoekers op de eerste dag waren kinderen van 6 tot 12 jaar met hun ouders, maar er waren ook kleinere kinderen bij", zegt Hubrechtsen. "De ouders hebben vooral van ons terras genoten, maar waren ook vol bewondering over onze glijbanen."

Een ticket voor Comics Station kost 19,5 euro (online voorverkoop), kinderen tot drie jaar mogen gratis naar binnen. Je kan ook afzonderlijk tickets kopen voor de glijbanen (8 euro voor twee glijbeurten, enkel voor wie zes jaar of ouder is) of de binnenspeeltuin Comics Play (10 euro voor drie uur). Het pretpark is open op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag en op alle feest- en schoolvakantiedagen. Alle info staat op www.comicsstation.be.

bron: Belga