Jupiler Pro League - Anderlecht en AA Gent moeten tevreden zijn met scoreloos gelijkspel

De topper Anderlecht-AA Gent heeft zondag een muis gebaard op de tweede speeldag in Play-off I. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Na een eerste helft met veel middenveldvoetbal en geen uitgesproken kansen gingen beide teams met een 0-0 stand gaan rusten in het Constant Vanden Stock-stadion.

Vijf minuten na de pauze veerden de supporters van paars-wit op. Een pegel van Youri Tielemans spatte uiteen op de onderkant van de lat. René Weiler haalde Nicolae Stanciu en Gouden Stier Lukasz Teodorczyk naar de kant voor Massimo Bruno en Isaac Thelin, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. In blessuretijd zorgde Alexandru Chipciu nog voor een indrukwekkende run. De Roemeen legde af, maar het schot van Thelin miste overtuiging. Een teleurstellende topper eindigde zo op 0-0.

In de stand laat leider Anderlecht (35 ptn) na om zes punten uit te lopen op Club Brugge (31), dat zaterdag thuis op 1-1 bleef steken tegen Charleroi (27). AA Gent is met 29 punten derde. Vrijdag speelden KV Oostende (27) en Zulte Waregem (28) 1-1 gelijk. Op de volgende speeldag gaat Anderlecht op bezoek bij KV Oostende, trekt Club Brugge naar Zulte Waregem en maakt AA Gent de verplaatsing naar Charleroi.