Duizend mensen zitten vast door stilstaande trein in Deinze

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Wontergem, een deelgemeente van Deinze (Oost-Vlaanderen), zitten zondagavond naar schatting duizend mensen vast door een stilstaande trein. Het medisch interventieplan werd afgekondigd, omdat enkele mensen onwel werden, bevestigt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) van Deinze.

De NMBS verduidelijkt dat de stilstaande trein de eerste trein is die vanuit Blankenberge vertrok, via een omleidingsweg, nadat het treinverkeer zondagavond vanuit de kust al anderhalf uur onderbroken was door een persoonsongeval in Beernem.

"Het was een zeer drukke trein en omdat enkele mensen tussen Tielt en Aarsele onwel werden, trokken reizigers aan de noodrem waardoor de trein tot stilstand kwam", aldus Dimitri Temmerman (NMBS).

Een deel van de naar schatting duizend reizigers staat op de sporen, uiteraard beveiligd door Securail en de lokale politie. De NMBS zegt nu alle opties te bekijken hoe het verder moet. De lokale brandweer is ter plaatse om water uit te delen. Omdat enkele mensen onwel werden, werd het medisch interventieplan afgekondigd.

bron: Belga