"Dringend meer vermogen nodig", zegt Vandoorne na opgave

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stoffel Vandoorne beleefde zondag weinig plezier aan de Grote Prijs van China. Na achttien rondes moest hij zijn McLaren-Honda parkeren na een probleem de brandstoftoevoer. Tot die opgave reed Vandoorne, noodgedwongen, achterin het pak. "Onze topsnelheid op de rechte stukken is echt veel te laag. Echt racen is voor ons onmogelijk, laat staan iemand voorbijsteken", klinkt het in een reactie op de website van Het Laatste Nieuws. "In het begin van zo een recht stuk zie je bij wijze van spreken niemand in je spiegel en tegen het eind ervan rijdt plots een Renault naast je. We hebben dringend meer vermogen nodig om te kunnen meespelen."

Toch neemt Vandoorne ook positieve dingen mee uit Shanghai. "De auto voelt best goed aan. Vooral op droogweerbanden kun je er lekker ritme in krijgen. Toen ik achter de Williams van Felipe Massa reed, merkte ik zelfs dat ik in iedere bocht sneller was. Ook en vooral als je in zuivere lucht rijdt, dus zonder iemand voor je, voelt de McLaren zeer goed aan."

Een brandstofprobleem deed Vandoorne zondag de das om. "Plots had ik helemaal geen vermogen meer. De motor is niet kapot, wellicht is het iets met de benzinetoevoer. Jammer, het zorgt voor gemengde gevoelens. Enerzijds voelt de auto goed aan als hij probleemloos draait. Toch al iets beter, weer. Maar het tekort aan vermogen blijft natuurlijk. En dan val ik vooral snel uit, ook."

bron: Belga