Veertiende editie van Documenta geopend in Athene

Veertiende editie van Documenta geopend in Athene

De vijfjaarlijkse kunsttentoonstelling Documenta is zaterdagvoormiddag op gang geschoten in de Griekse hoofdstad Athene. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de tentoonstelling niet enkel in het Duitse Kassel te zien is. De veertiende editie van Documenta werd zaterdagvoormiddag met een korte ceremonie geopend door de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en zijn Griekse ambtgenoot Prokopis Pavlopoulos. De twee staatshoofden beklemtoonden tijdens een toespraak het belang van hedendaagse kunst voor de samenleving in Europa.

De komende drie maanden zullen in Athene meer dan 150 kunstenaars, verspreid over veertig verschillende plaatsen, hun werk tonen. De belangstelling voor de openingsdag bleek in Athene alvast groot te zijn: op meerdere plaatsen werden er wachtrijen gesignaleerd.

De eerste dertien edities van Documenta vonden enkel in de Duitse stad Kassel plaats, maar nu worden er voor het eerst twee steden aangedaan met de expo. De tentoonstelling in Athene loopt van 8 april tot 16 juli. Kassel komt tussen 10 juni en 17 september en aan de beurt.

bron: Belga