Tottenham houdt Chelsea in het vizier na vlotte winst tegen Watford

Tottenham heeft zaterdagnamiddag op speeldag 32 in de Premier League met 4-0 gewonnen van Watford. De Spurs naderen daardoor tot op 4 punten van leider Chelsea, dat later op de dag bij Bournemouth op bezoek gaat. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé startten in de basis bij de thuisploeg. In het kamp van The Hornets moest Christian Kabasele opnieuw plaatsnemen op de bank, Stefano Okaka (ex-Anderlecht) liep in de spits.

Dele Alli trapte Tottenham na 33 minuten met een knap schot op voorsprong. Zes minuten later maakte Eric Dier er met een knal 2-0 van en nog voor de rust nam Son Heung-Min met een derde treffer, een schot in de hoek, alle twijfel weg op White Hart Lane. Tien minuten na de pauze was de Zuid-Koreaan, met een binnentikker, een tweede keer aan het feest (4-0).

Harry Kane zat voor het eerst sinds zijn enkelblessure weer in de kern van Tottenham. De topspits kwam op het uur Vincent Janssen vervangen. Een kwartier later mocht Dembélé gaan rusten voor Sissoko. In de 84e minuut kwam Kabasele in het veld voor Okaka.

Dankzij de zege totaliseert Tottenham 68 punten uit 31 wedstrijden, vier minder dan Chelsea (dat een match minder speelde) maar acht meer dan nummer 3 Liverpool. Watford blijft met 37 punten tiende in de Premier League.