Saoedische koning heeft Trump gefeliciteerd met aanval op Syrië

Saoedische koning heeft Trump gefeliciteerd met aanval op Syrië

De Saoedische koning Salman heeft vrijdag de Amerikaanse president Donald Trump gefeliciteerd voor de raketaanval op de Syrische luchtmachtbasis al-Shayrat. Dat gebeurde tijdens een telefonisch onderhoud tussen de beide staatshoofden, zo heeft het Saoedische nieuwsagentschap SPA meegedeeld. Tijdens het telefoongesprek had Salman het over een “moedige beslissing, in het belang van de regio en van de wereld”.

Saoedi-Arabië steunt de soennitische rebellen die zich verzetten tegen president Bashar al-Assad. Het Syrische staatshoofd heeft nauwe banden met sjiitische Iran, de aartsvijand van Saoedi-Arabië in de regio.

Het Amerikaanse leger had in de nacht van donderdag op vrijdag 59 Tomahawk-raketten afgevuurd op de luchtmachtbasis van al-Shayrat, in het centrum van Syrië. Vanop die basis zou eerder deze week de gifgasaanval gelanceerd zijn die aan meer dan tachtig burgers het leven heeft gekost.

Rusland, samen met Iran een van de belangrijkste bondgenoten van Assad, heeft de aanval veroordeeld als een “agressie tegen een soevereine staat”.

bron: Belga