Saoedi-Arabië gaat gigantische “entertainmentstad” bouwen

Saoedi-Arabië gaat gigantische "entertainmentstad" bouwen

Saoedi-Arabië start volgend jaar met de werken aan een gigantische stad die volledig in het teken zal staan van vrije tijd en vertier. De bedoeling is om de economie van het land te diversifiëren, als de oliebronnen in de toekomst opdrogen, zo maakte de kroonprins bekend. De stad, van maar liefst 334 vierkante kilometer of drie keer de oppervlakte van Parijs, komt ten zuiden van de hoofdstad Riyad. Ze omvat een hele reeks activiteiten, van een safarizone tot een pretpark van Six Flags en een racecircuit. “Het wordt de grootste culturele, sportieve en ontspanningsstad van het land”, verklaarde Mohammed bin Salman volgens het officiële persagentschap van Saoedi-Arabië. Er komen ook hotels en restaurants voor toeristen.

De eerste steen zal in 2018 worden gelegd en de opening is voorzien voor 2022. Het conservatieve Saoedi-Arabië -vrouwen moeten er een lang gewaad dragen en alcohol en bioscopen zijn er verboden- doet voor de entertainmentstad ook een beroep op (buitenlandse) privégelden. De overheid richtte hiervoor een speciaal agentschap op.

Kroonprins Mohammed bin Salman is de architect van de “Visie 2030” die de economie van het land meer moet gaan diversifiëren. Saoedi-Arabië is de grootste exporteur van ruwe olie ter wereld, maar de prijsdaling vorig jaar zadelde het koninkrijk op met een groot overheidstekort.

bron: Belga