Primera Division - Matig Barcelona gaat onderuit bij Malaga

Barcelona heeft zaterdag op de 31e speeldag in de Primera Division nagelaten de titelstrijd in Spanje nieuw leven in te blazen. Barça ging met 2-0 onderuit op het veld van Malaga. Door het puntenverlies van Real Madrid tegen stadsrivaal Atlético (1-1) kon Barcelona mits een zege in Malaga op gelijke hoogte komen van de leider. Ondanks die extra motivatie presteerde Barça, met Andres Iniesta op de bank, ondermaats. Op een kans voor Suarez na konden de Catalanen in de eerste helft amper voor doelgevaar zorgen en ook defensief lieten ze zich in de luren leggen. Sandro, die Camp Nou afgelopen zomer verliet voor Malaga, kon helemaal alleen op doel afstormen en verschalkte goalie Ter Stegen in de korte hoek: 1-0.

Coach Luis Enrique was niet tevreden over de prestatie van zijn elftal en greep in: Iniesta en Sergi Roberto kwamen bij de start van de tweede helft in de plaats van Jeremy Mathieu en Denis Suarez. Hoewel die wissels aanvankelijk vruchten leken af te werpen, zorgde de thuisploeg voor de eerste grote dreiging van de tweede helft. Juanpi plaatste zijn schot echter recht op Ter Stegen. Op het uur trapte Neymar vanuit een scherpe hoek tegen de paal. Even later kopte de Braziliaanse winger maar net over. Neymar was de gevaarlijkste man bij Barcelona, maar werd in de 66e minuut na zijn tweede gele kaart met rood van het veld gestuurd. Malaga scoorde via invaller Adalberto Penaranda twee keer in korte tijd, maar beide doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel. Daarmee kwam Barcelona goed weg, want de lijnrechter had het slechts één keer juist. In de slotminuten stelde de thuisploeg de zege alsnog veilig. Invaller Jony legde na een scherpe counter de 2-0 eindstand vast.

Barcelona blijft met 69 punten op de tweede plaats. Real Madrid, dat een wedstrijd minder speelde dan zijn eerste achtervolger, leidt met 72 punten. Malaga (33 punten) klimt naar de veertiende plaats.