“Daydream Festival is geslaagde opener van de festivalzomer”

Het Daydream Festival in Lommel, dat vrijdagnamiddag van start ging en zaterdagnacht afsluit, heeft de festivalzomer succesvol geopend. Ook op de twee partytreinen die hun eindhalte op de festivalweide zelf hadden, zat de sfeer er goed in. Zo laat de woordvoerder van Daydream Festival, Tom Neys, weten. In samenwerking met de NMBS stopten aan het tijdelijke perron naast een goederenspoorlijn in Lommel twee partytreinen met de naam Daydream Express. Dat is een primeur, aangezien er nooit eerder een trein zijn eindhalte had op een festivalterrein.
“In de trein vanuit Hasselt werd het feest verzorgd door Vibestr, wat al drie jaar lang één van de meest succesvolle partyconcepten is in Limburg”, aldus Neys. “De trein vanuit Antwerpen werd muzikaal onder handen genomen door Partyshakerz. De sfeer in beide treinen zat er duidelijk in. Vibestr en Partyshakerz zijn er voluit voor gegaan en dat had duidelijk effect.” Zaterdagnacht om half één, vlak na het laatste optreden, vertrekken de partytreinen weer naar Hasselt en Antwerpen.
In voorverkoop heeft het festival de voorbije weken 40.000 tickets verkocht, maar daar kwamen zaterdag nog een aantal tickets bovenop. “Het is prachtig weer en dat heeft veel mensen nog overgehaald om toch nog een ticket te kopen”, aldus Neys. “Het festivalterrein zit op dit moment ook eivol. We zijn heel tevreden.”
Vorige edities had het festival af en toe last van slecht weer. “In april is dat moeilijk te voorspellen”, klinkt het nog. “We hebben veel geluk nu. Maar we groeien ook jaar na jaar. Elk jaar proberen we vernieuwend uit de hoek te komen.” Dit jaar is er naast de Daydream Express ook de Dream Gardens. Dat zijn stukjes grond op de camping die gehuurd konden worden door grotere groepen. Met onder meer een eigen mobiel toilet, een barbecue, een partytent, verwarming en een ontbijtpakket waren die ‘tuintjes’ snel de deur uit.

bron: Belga