Achttien burgerdoden bij luchtaanval op Idlib

Bij een luchtaanval in de provincie Idlib, het laatste grote bolwerk van opstandelingen in het noordwesten van Syrië, zijn zaterdag achttien burgers gedood, onder wie vijf kinderen. Dit heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gemeld. Volgens het observatorium kan de balans van de aanval op het dorp Urum al-Joz nog oplopen, want verscheidene mensen raakten zwaargewond. Het bombardement werd klaarblijkelijk uitgevoerd door vliegtuigen van het Russische leger, dat de Syrische regering steunt in de nu zes jaar durende oorlog die al 320.000 mensen het leven kostte en miljoenen Syriërs op de vlucht dreef.
Idlib wordt gecontroleerd door een alliantie van rebellen, onder meer van de vroegere tak van Al Qaida in Syrië. De provincie wordt regelmatig gebombardeerd door de luchtmacht van het bewind en zijn Russische bondgenoot.
Dinsdag werd in deze provincie het stadje Khan Shaykhun het doelwit van wat vermoedelijk een chemische aanval was. Daarbij werden 87 burgers gedood, onder wie 31 kinderen.

Bron: Belga