Tiener herhaalt hashtag honderd keer en wordt toegelaten tot universiteit

Een jongeman heeft de universiteit van Stanford verrast met zijn antwoord op een van de vragen op het aanvraagformulier. In honderd hashtags betuigde hij zijn steun aan de anti-racismebeweging BlackLivesMatter.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De 18-jarige Ziad Ahmed diende in maximum honderd woorden op volgende vraag te antwoorden: 'Wat is belangrijk voor jou en waarom?'. De jongen, afkomstig uit Princeton in de Amerikaanse staat New Jersey, antwoordde met '#BlackLivesMatter'. Die hashtag herhaalde hij honderd keer.

Met de symbolische woorden sprak hij zijn steun uit voor de anti-racismebeweging. "Ik verleen mijn stem aan hen die vreedzaam protesteren tegen onrechtvaardigheid", verklaarde hij zijn opmerkelijke antwoord aan CBS News.

Ahmed had er alle vertrouwen in dat het toelatingscomité zou reageren. En dat was ook het geval, hij werd toegelaten tot de universiteit. De Amerikaan meldde het heugelijke nieuws op Twitter.

I submitted this answer in my @Stanford application, & yesterday, I was admitted...#BlackLivesMatter pic.twitter.com/R5YxM77bWL

— Ziad Ahmed (@ziadtheactivist) April 1, 2017