Street Talent beleeft vandaag de finale

Foto R.V.

Vandaag gaat in de VK in Molenbeek de finale van de vierde editie van Street Talent door. De 22-jarige Nabil Fallah is de drijvende kracht achter het project, dat begon als een challenge tussen een groepje vrienden die erg actief zijn in lokale jeugdverenigingen.

“Het idee is een podium te geven aan al het talent dat in onze wijken verborgen zit: dansers, breakers… Voor onze vierde editie staan er freestyle voetbal, street work-out en artistiek basket op het programma.” Nabil en zijn vrienden, allemaal vrijwilligers, zijn hypergemotiveerd en willen jongeren uit hun wijk een vitrine bieden, in de hoop zo door te breken. “Het is moeilijk op het podium te geraken zonder de nodige ondersteuning.”

Workshops

Street Talent begeleidt de jongeren ook. “Tussen de audities en de finale organiseren we workshops om beter op het podium te staan en hun kunst te verbeteren. Op het einde van de wedstrijd zijn er drie winnaars, maar we proberen een podium te vinden voor alle street artists. Tijdens de finale komen er ook festivalprogrammatoren nieuw talent scouten.”

Coaching

Met zijn deelname aan ‘Wij zijn de toekomst’ hoopt Nabil visibiliteit en coaching te vinden. “Ik ben niet goed met communicatie en het plannen van doelstellingen. Ik ben vrij impulsief en dat zou weleens voor problemen kunnen zorgen in de organisatie. Als alles op tijd gedaan wordt, kunnen we makkelijker een probleem oplossen wanneer het zich voordoet.” Wie schuld bekent, heeft half geboet, luidt het gezegde. Veel succes aan Nabil en zijn Street Talent!

Meer over Street Talent op Facebook en www.futurecitychampions.brussels.