105-jarige man wordt oudste persoon in een rollercoaster

Je bent nooit te oud om plezier te beleven, dat bewijst Jack Reynolds. Op zijn 105ste verjaardag veroverde hij een plaats in het Guinness Book of World Records als de oudste persoon in een rollercoaster.

Mijn leven is nog voor geen derde voorbij en toch voelt elke maandagochtend aan alsof het mijn laatste is. Dat terwijl er in Groot-Brittanië een opa is die zich voor zijn 105ste verjaardag getrakteerd heeft op een ritje in een rollercoaster. Het leverde hem ineens ook een wereldrecord op.

Jack Reynolds is een overgrootvader uit Chesterfield en was live te gast op Good Morning Britain. Voor zijn verjaardag kreeg hij een verjaardagstaart en een rondje op de Twistosaurus in het Flamingo Land Theme Park. Zijn 56-jarige dochter Jayne mocht hem vergezellen.

Oudste persoon die een tattoo laat zetten

Zijn ritje bezorgde hem heel wat eer. Jack staat voortaan in het Guinnes Book of World Records als de oudste persoon die een rollercoaster durfde opgaan. Met zijn actie zamelde hij ook geld in voor een organisatie die ambulancediensten voorziet.

Dit is niet het eerste wereldrecord voor de overgrootvader. Vorig jaar, bij zijn 104de verjaardag, liet hij ook een tatoeage zetten. Hij is daarmee de oudste persoon die inkt op zijn lichaam liet vereeuwigen.