Gent telt 27 procent meer fietsers tegenover paasvakantie vorig jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de eerste vier dagen van de paasvakantie telden de twee Gentse "fietstelpalen" 27 procent meer fietsers dan de eerste vier dagen van de paasvakantie vorig jaar. Dat zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen). De fietstelpalen, die objectieve cijfergegevens verzamelen, staan in de fietsstraat Visserij en op de Coupure, een andere drukke fietsas in Gent.

Het nieuwe mobiliteitsplan maakt dan wel meer ruimte voor wandelaars, fietsers en openbaar vervoer, maar voor een echte evaluatie wil de Gentse Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) nog even wachten. De bezetting van parkeergarages zou overigens niet anders zijn, zo is nog te horen.

Een commandapost, bemand met mensen van het mobiliteitsbedrijf, politie, wegendienst, kabinet en communicatiedienst, monitort al de hele week de gevolgen van het circulatieplan. Er zijn nog maar enkele kleine aanpassingen gedaan, waaronder verkeerslichtenregeling aan de Nieuwevaart en de Nieuwewandeling. Noemenswaardige problemen zijn er nog niet gemeld, al is er aan de Dampoort van de late namiddag tot 's avonds wel een fileopbouw tot acht minuten, zegt Watteeuw. Hij roept bestuurders op om rekening te houden met gewijzigde verkeerssituatie. Deze namiddag wordt overigens bijkomende informatie verschaft over knelpunten.

Het nieuwe circulatieplan verdeelt de stad Gent in zes sectoren rond een uitgebreid voetgangersgebied. Doorgaand verkeer wordt over de stadsring gestuurd.

bron: Belga