Directeur stapt op na onderzoeksjournalistiek door schoolkrant

Directeur stapt op na onderzoeksjournalistiek door schoolkrant
Screenshot Booster Redux

Een directeur van een middelbare school in het Amerikaanse Kansas heeft haar ontslag ingediend, nadat de schoolkrant haar kwalificaties in twijfel trok. 

Om hun nieuwe directeur Amy Robertson welkom te heten, besloot The Booster Redux een profiel te schrijven. Tijdens het onderzoek door het zeskoppige redactieteam, ontdekten de studenten een probleem.

De jonge journalisten brachten dat nieuws in hun schoolkrant. “Ze zou het hoofd van onze school worden. Wij wilden dus zeker weten dat ze de juiste kwalificaties heeft. Wij vonden enkele dingen die erop wezen dat niet alles in orde was”, getuigt redactrice Trina Paul bij The Kansas City Star.

De tieners ontdekten dat de private universiteit waar Robertson haar master en doctoraat heeft behaald, diploma’s verkoopt. De onderwijsinstelling had ook geen accreditatie. De schoolcommissie heeft bijgevolg besloten om haar ontslag te aanvaarden.

De tieners hebben heel wat lof geoogst met hun werk. Ook Tod Wallack, onderzoeksjournalist bij het befaamde Spotlight-team van The Boston Globe, trakteerde de jongeren op een complimentje.