Slachtactiviteiten in Tielt hernomen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het slachthuis in Tielt van de Debra Group zijn de activiteiten vandaag gedeeltelijk hervat. Het personeel is gisteren door de directie nog op de hoogte gebracht van de heropening. Dat bevestigt ACV Voeding en Diensten. Vanochtend ging de poorten van het varkensslachthuis opnieuw open. Op dit moment is nog niet iedereen aan het werk en gebeuren er enkel slachtactiviteiten. "Het duurt wel enkele dagen vooraleer alles opgestart is. Het spreekt voor zich dat mensen die versnijden, niet aan de slag kunnen zolang er niet geslacht wordt", duidt Marnik Willaert van ACV Voeding en Diensten. "Maar de directie heeft ons woensdag gemeld dat de komende dagen alle activiteiten hervat zullen worden."

Het bedrijf heeft het personeel ook op de hoogte gebracht over het actieplan, de maatregelen en de doorlichting. "Het spreekt voor zich dat wij ons daar kunnen in vinden. Als het plan ervoor zorgt dat het personeel opnieuw aan de slag kan en opnieuw inkomsten kan verdienen. Ook wij vinden dat er geen wantoestanden meer mogen gebeuren en dat het welzijn van de dieren voorop moet staan. Dit mag niemand ooit normaal vinden."

Er is ook een nultolerantie ten opzichte van het personeel. "Maar nieuw is dat niet. Nultolerantie was voordien al het principe", aldus Willaert. Meldingen van protest waren er vandaag niet. Het personeel kon zonder problemen terug aan de slag.

bron: Belga