LeBron James leidt Cleveland naar winst in NBA-topper tegen Boston

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kampioen Cleveland heeft gisterenavond in de NBA de clash bij Boston gewonnen. In een duel tussen de nummers 1 en 2 uit de Eastern Conference trokken de Cavaliers met 91-114 aan het langste eind. LeBron James tekende voor 36 punten, tien rebounds en zes assists. In het verliezende kamp was Isaiah Thomas goed voor 26 punten.

Voor Cleveland was het de 51e zege, tegen 27 nederlagen. De Celtics noteren voorlopig 50 zeges en 28 nederlagen. Beide ploegen komen in het reguliere seizoen nog vier keer in actie.

In de Western Conference boekte leider Golden State een 111-120 overwinning bij Phoenix. Stephen Curry had met 42 punten een heel groot aandeel in de dertiende opeenvolgende zege voor de Warriors, die nu zeker zijn van de eerste plaats in hun conference.

Eerste achtervolger San Antonio verloor op eigen terrein met 95-102 van de al uitgeschakelde LA Lakers.

Russell Westbrook was gisterenavond andermaal dé sterkhouder van Oklahoma City, dat op bezoek ging bij Memphis. De Thunder haalde het met 100-103. Westbrook maakte 45 punten, gaf tien assists en plukte negen rebounds. Hij greep zo net naast zijn 42e triple double van het seizoen. Voorlopig blijft Westbrook dus mederecordhouder met Oscar Robertson. Die lukte 41 triple doubles (dubbele cijfers in de belangrijkste statistieken) in het shirt van Cincinnati Royals tijdens het seizoen 1961-1962.

bron: Belga