Horrorfilm “Get Out” favoriet bij MTV-prijzen

De door critici geprezen horrorfilm “Get Out” begint met zes nominaties als favoriet aan de race om de prijzen van de Amerikaanse zender MTV. Voor de 26ste keer reikt de zender dit jaar de onderscheidingen uit aan de door de kijkers gekozen speelfilms. Voor het eerst zijn er bij de MTV Movie & TV Awards ook televisiecategorieën bij. Naast “Get Out”, zijn in de topcategorie van beste film ook “Beauty and the beast”, “Logan – The Wolverine”, “The Edge of Seventeen” en “Rogue One: A Star Wars Story” genomineerd. De prijs voor beste acteur en actrice valt dit jaar samen, met nominaties voor onder meer Daniel Kaluuya (“Get Out”), Emma Watson (“Beuaty and the beast”) en Hugh Jackman (“Logan – The Wolverine”).
Als beste tv-reeksen maken “Game of Thrones”, “Atlanta” en “Stranger Things” meerdere winstkansen. Oscarwinnaar “Moonlight” heeft drie nominaties op zak in categorieën als “beste kus” en “best American story”.
De Amerikaanse komiek Adam DeVine (33, “Pitch Perfect”) zal de show op 7 mei in Los Angeles aan elkaar praten. Vorig jaar won “Star Wars: The Force Awakens” de prijs van de beste film. Daisy Ridley werd gelauwerd voor de “beste doorbraak”, Adam Driver als “beste booswicht”.

bron: Belga