Frisse donderdag, maar warm weekend in aantocht

Frisse donderdag

Deze namiddag krijgen we vaak zwaarbewolkt weer, met vooral in het oosten kans op enkele druppels. Op het einde van de namiddag verschijnen er geleidelijk aan meer opklaringen vanuit het noordwesten. De maxima liggen rond 11 graden aan zee, 10 of 11 graden in het centrum en tussen 5 en 9 graden in de Ardennen. Dat meldt het KMI. Vanavond en in het eerste deel van de nacht zijn er soms brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het noordwesten. Het blijft wel droog. Op het einde van de nacht kan er plaatselijk wat nevel gevormd worden. De minima liggen tussen 0 en 7 graden.

Morgenochtend zijn er in het zuiden van het land nog opklaringen. Elders hangen er veel lage wolken, maar het blijft droog. In de loop van de dag neemt overal de bewolking verder toe en verdwijnen de weinige opklaringen. In het westen is de kans op een opklaring het grootst. De maxima zijn in de orde van 12 graden aan zee, 13 of 14 graden in de rest van Vlaanderen en het centrum en tussen 8 en 11 graden in de Ardennen.

Zaterdag begint met nevel en veel lage bewolking, maar in de loop van de dag komen er meer en meer opklaringen vanuit het westen. Aan zee wordt het zonnig. In het oosten, en vooral in de Ardennen zal de bewolking de hele dag overheersen. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. Zondag kunnen we genieten van mooi lenteweer met veel zon en aangename temperaturen. Het kwik schommelt tussen 16 graden in de Ardennen en 20 graden in de Kempen.

bron: Belga