Nieuw-Zeelandse postdienst gaat fastfood leveren

Nieuw-Zeelandse postdienst gaat fastfood leveren
AFP / J. Eisele

Heel wat postbedrijven kampen met lagere inkomstenstromen door de daling in het aantal brieven. Zo ook in Nieuw-Zeeland, waar het postbedrijf nu fastfood gaat leveren om dat op te vangen.

Inwoners van Tauranga, op het Nieuw-Zeelandse Noordereiland, krijgen de primeur. Vanaf nu kunnen zij bestellen bij KFC. De levering zal vervolgens afgehandeld worden door New Zealand Post.

Een logisch huwelijks vindt Restaurant Brands NZ, de uitbater van de fastfoodketen. “NZ Post heeft een extensief leveringsnetwerk doorheen en KFC is beschikbaar is de meeste Nieuw-Zeelandse steden”, aldus CEO Ian Letele bij Channel News Asia. “Met hun steun, willen tegemoetkomen aan de eisen van onze klanten doorheen heel Nieuw-Zeeland.”

“Alle postkantoren wereldwijd hebben het moeilijk. Wij willen nog honderd jaar blijven bestaan. Maar om dat te verzekeren moesten we dringend ons portfolio diversifiëren”, reageert Mike Stewart, woordvoerder van NZ Post, bij The Guardian. “Mensen willen hun bestellingen binnen dertig à zestig minuten. Wij hebben dus al experimenten uitgevoerd met leveringen voor de zorgsector, de bouwsector … Het zijn spannende tijden voor ons.”