Kittel maakt favorietenrol waar in Scheldeprijs

Marcel Kittel wint de Scheldeprijs
Belga / E. Lalmand

Voor de vijfde keer in de laatste zes edities heeft Marcel Kittel de Scheldeprijs naar zijn hand gezet. In de traditionele massaspurt op de Churchillaan in Schoten bleek de Duitser een maatje te groot voor Elia Viviani en Nacer Bouhanni.

Zoals wel vaker het geval is, werd de finale van de Scheldeprijs ook dit jaar ontsierd door een massale valpartij. Voor een keer gingen de renners niet in de laatste rechte lijn tegen het asfalt, maar op een viertal kilometer van de aankomst. Onder meer Dylan Groenewegen zag zijn kansen op winst zo in rook opgaan, net als Andre Greipel.

Viviani en Bouhanni bleven zo over als voornaamste uitdagers van titelverdediger Kittel, die sinds 2012 enkel in 2015 niét won in Schoten. Ook deze keer bleek de Duitse sprinter van QuickStep Floors te sterk voor de verzamelde concurrentie. Kittel kwam al vroeg op kop, maar hield vlot stand. Jürgen Roelandts finishte als eerste Belg op de vierde plaats.

Voor Tom Boonen was het de laatste wedstrijd op Belgische bodem. Zondag neemt de publiekslieveling afscheid van het peloton in Parijs-Roubaix, waar hij alleen recordhouder kan worden.