Nieuw platform van Deliveroo breidt leveringsmogelijkheden fors uit

Nieuw platform van Deliveroo breidt leveringsmogelijkheden fors uit

Bezorgdienst van maaltijden Deliveroo gaat binnenkort van start met een nieuw platform: Deliveroo Editions. Door het bouwen van gedeelde keukens zullen restaurants hun leveringszone, die nu nog beperkt is tot enkele kilometers, fors kunnen uitbreiden. De dienst bestaat al in Londen en Nederland en zou eind dit jaar ook in ons land actief worden. Deliveroo is reeds actief in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik. De leveringen blijven echter beperkt tot 2,5 kilometer rond het restaurant, waardoor heel wat geïnteresseerde klanten dus geen beroep kunnen doen op de diensten van Deliveroo. Het bedrijf is er daarom van overtuigd dat Deliveroo Editions erg nuttig kan zijn, maar onderzoekt nog waar de infrastructuur moet ingeplant worden, aldus de Belgische topman Mathieu de Lophem. “Een gemeente zoals Ukkel bijvoorbeeld kan best een hamburgeraanbod gebruiken.”

Elk platform zou zes à acht verschillende restaurants kunnen ontvangen. Geïnteresseerde restaurants moeten enkel personeel en voedingsmiddelen voorzien, terwijl ze gratis gebruik kunnen maken van de keuken. Op die manier kunnen ze hun klantenbestand zien uitbreiden zonder een nieuw restaurant te moeten openen.

Deliveroo telt in België ongeveer 850 partnerrestaurants en 2.500 fietsers die de maaltijden aan huis bezorgen bj 100.000 klanten. Omzetcijfers geeft de groep niet vrij.

bron: Belga