Gifgasaanval Syrië – Rusland zal militaire operaties van Damascus blijven steunen

Gifgasaanval Syrië - Rusland zal militaire operaties van Damascus blijven steunen
Gifgasaanval Syrië - Rusland zal militaire operaties van Damascus blijven steunen

Rusland blijft, ook na de berichten over een gifgasaanval in Khan Sheikhun, de militaire operaties van het Syrische regime steunen. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin vandaag duidelijk gemaakt. De rebellen en verschillende westerse landen achten de Syrische president Assad, die de steun van Rusland geniet, verantwoordelijk voor de aanval. “Rusland en zijn militaire diensten blijven de antiterroristische operaties van het Syrische leger voor de bevrijding van het land steunen”, zo verwoordde Kremlin-woordvoerder Dimitri Peskov de Russische intenties. Het Kremlin maakte duidelijk “vastberaden” te zijn om “het consistent beleid tegen het terrorisme voor te zetten.”

“Maar het is vanzelfsprekend dat terrorisme een vreselijke en complexe bedreiging vormt, die internationale samenwerking verreist”, aldus nog Peskov. De woordvoerder zei ook te betreuren dat de Russische actie geconfronteerd wordt met “een gebrek aan internationale interactie en samenwerking.”

De gifgasaanval die gisteren in de provincie Idlib plaatsvond, heeft aan zeker 72 mensen het leven gekost. Zowel de Syrische oppositie als Washington, Londen en Parijs wijzen met een beschuldigende vinger naar de Syrische leider Bashar al-Assad. Moskou verwijst dan weer naar een aanval van de Syrische luchtmacht waarbij een wapendepot van de rebellen gebombardeerd werd waarin zich “toxische producten” bevonden.

Bron: Belga