De La Cruz slaat dubbelslag in derde etappe Ronde van het Baskenland

De La Cruz slaat dubbelslag in derde etappe Ronde van het Baskenland

De Spanjaard David De La Cruz (Quick-Step Floors) heeft de derde etappe in de Ronde van het Baskenland (WT) op zijn naam geschreven. Na 160,5 kilometers over bergachtige wegen tussen Gasteiz en San Sebastian soleerde De La Cruz de zege. Achter hem sprintten de Pool Michal Kwiatkowski (Sky) en de Australiër Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) naar plekken twee een drie. Tosh Van Der Sande (Lotto Soudal) eindigde als negende. De La Cruz is ook de nieuwe leider in de Ronde van het Baskenland. Eerder op de dag won zijn ploegmakker bij Quick-Step Marcel Kittel al de Scheldeprijs. Op het einde van een razendsnel eerste wedstrijduur slaagden negen renners erin weg te rijden van het peloton. De Italianen Antonio Nibali (Bahrein), Capecchi (Quick-Step), De Marchi (BMC) en Montaguti (AG2R) kregen het gezelschap van de Fransen Rossetto (Cofidis) en Courteille (FDJ), de Amerikaan Howes (Cannondale), de Deen Fuglsang (Astana) en de Spanjaard Pardilla (Caja Rural). Fuglsang en De Marchi zongen het het langste uit, maar ook zij werden nog voor de laatste klim gegrepen. David De La Cruz (Quick-Step Floors) demarreerde tijdens de klim en kwam als eerste boven. Hij dook met een kleine voorsprong de afdaling in en hield stand. Voor Quick-Step Floors is het na de zege van Marcel Kittel in de Scheldeprijs de tweede zege van de dag.

De La Cruz neemt ook de leiderstrui over van de Australiër Michael Matthews (Sunweb), die werd gelost op de laatste klim.

Ook morgen blijven de renners in de bergen. In een etappe van 174,1 kilometers tussen San Sebastian en Bilbao wacht het peloton opnieuw twee zware beklimmingen.

bron: Belga