Beerschot Wilrijk heeft licentie voor 1B beet

door
Belga
Leestijd 2 min.

KFCO Beerschot Wilrijk heeft goed nieuws mogen verwelkomen. De leider in de eerste amateurdivisie kreeg van de Licentiecommissie van de KBVB officieel zijn licentie voor 1B voor komend seizoen. Indien Beerschot Wilrijk volgende maand als eerste eindigt in de eindronde, mag het komend seizoen in 1B aantreden. "Een echte verrassing is dat niet", zei voorzitter Eric Roef op de website van de Ratten. "Enkele weken geleden ontvingen we van Nils Van Brantegem, de licentiemanager van de KBVB, al een bericht dat hij het dossier dat KFCO Beerschot Wilrijk had ingediend, positief geadviseerd had. Vandaag kregen we dan de bevestiging dat de Licentiecommissie dat advies gevolgd heeft. En dat stelt ons uiteraard heel blij."

Beerschot moet nu enkel nog op het veld de promotie bewerkstelligen. De Antwerpenaren tellen in de stand tien punten voorsprong en zijn al zeker van deelname aan de eindronde voor promotie. "We mogen sinds onze uitzege in Hasselt van vorige zaterdag dan al wel zekerheid hebben dat we de reguliere competitie als eerste beëindigen, toch willen we straks ook de slagroom op de taart kunnen zetten", aldus Roef. "We willen de play-offs winnen en op die manier weer een titel aan ons palmares toevoegen. De vierde op rij. Dat zou een unicum zijn in het nationale voetbal. En die primeur willen we. Dat heeft niets met arrogantie te maken, enkel met een gezonde sportieve ambitie."

Het is echter onzeker of de eindronde nog belang zal hebben. Verschillende concurrenten van Beerschot zouden immers geen licentie hebben aangevraagd voor 1B. "Wie er ook aan meedoet, en of die teams een licentie hebben of niet, dat maakt ons niets uit", vervolgde Roef. "Wij willen er een erezaak van maken om die eindronde te winnen en zo op de allermooiste manier de promotie naar 1B afdwingen. Onze spelers en technische staf zijn daar al voor de volle honderd procent van doordrongen. Dat de eindronde door het hele licentiegedoe een maat voor niks zou kunnen worden, is niet onze fout, maar het gevolg van de competitiehervorming. Daardoor laten we ons echter niet van de kook brengen. KFCO Beerschot Wilrijk zal zijn sportieve plicht doen, elke wedstrijd opnieuw."

bron: Belga