Antwerp nog niet zeker van proflicentie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Promovendus Antwerp heeft voorlopig nog geen proflicentie voor het seizoen 2017-2018 gekregen, dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekendgemaakt. SK Lierse, KSV Roeselare, Lommel United en Tubeke voldeden wel aan de licentievoorwaarden voor 1A en 1B. Antwerp beukte na dertien jaar opnieuw de poorten naar de hoogste voetbalklasse open, maar moet nog even wachten op een licentie. Vooral het dispuut met ex-voorzitter Eddy Wauters gooit roet in het eten. Een Brusselse rechter veroordeelde De Great Old tot het betalen van zo'n zes miljoen euro aan Wauters.

Ook Union, dat net als Lierse en Roeselare deelneemt aan Play-Off II, kreeg nog geen goed nieuws van de Licentiecommissie. De Brusselaars laten renovatiewerken uitvoeren aan het Dudenpark en zouden volgend seizoen opnieuw in hun eigen stadion moeten spelen. Het voorbije seizoen werkte Union zijn thuismatchen af in het Koning Boudewijnstadion. Ook Cercle Brugge en OH Leuven, die samen met Tubeke en Lommel in de Play-Downs strijden voor het behoud in 1B, zijn nog niet zeker van een licentie.

Union, Cercle Brugge en OHL moesten vorige week extra uitleg gaan geven over hun licentiedossier. De drie clubs lieten weten geen problemen te verwachten. Woensdag 12 april zal de Licentiecommissie van de KBVB zich over hun lot uitspreken.

SK Lierse kreeg niet alleen een Belgische proflicentie, maar is ook zeker van een Europese licentie. Als de Pallieters via Play-Off II naar de voorrondes van de Europa League zouden mogen, spelen ze hun thuiswedstrijden in het Daknamstadion van Sporting Lokeren.

bron: Belga