Wereldrecord hamburgers eten in een minuut is scherper gesteld

Wereldrecord hamburgers eten in een minuut is scherper gesteld
Foto Pexels

Er is een nieuwe wereldrecordhouder om ter meeste hamburgers eten in één minuut. Een Filippijn verorberde in zestig seconden in totaal vijf ronde lekkernijen.

Alberto Vermicelli, move over, there is a new king in town. Ricardo ‘Rix Terabite’ Francisco mag is sinds dit weekend een wereldrecordhouder in het wedstrijdeten. De Filippijn verorberde in één minuut vijf volledige hamburgers.

De regels tijdens de eetwedstrijd waren duidelijk. Maar één burger mocht tegelijkertijd verorberd worden en daarbij mochten de kandidaten maar één hand gebruiken. Net als heel veel andere wedstrijdeters, gebruikten ze water om de stukken eten sneller door te slikken.

“Ik heb nog altijd honger”

Francisco zette zijn knalprestatie neer op de eetwedstrijd van Zark’s Burgers in de Filippijnse hoofdstad Manila. In de finale nam hij het op tegen Kevin Medina, de recordhouder van de snelste tijd om een pizza van 30 centimeter op te eten. Toen hij achteraf om een reactie gevraagd werd, riep hij: “Ik heb nog altijd honger!”.

Het vorige record stond op naam van Peter ‘Furious Pete’ Czerwinski. Hij at in juli 2013 vier burgers op in zestig seconden.