Amerikaans ijs wordt gemaakt van voedseloverschotten

Amerikaans ijs wordt gemaakt van voedseloverschotten
Foto Pexels

Een Amerikaans ijssalon wil de Amerikanen bewust maken van de grote hoeveelheden voedsel die ze weggooien. Daarom zal het eten dat over is omtoveren tot nieuwe ijssmaken.

Dat ze in de VS graag aan tafel gaan, weten we door de vele foto’s van obese Amerikanen. Maar ze gooien ook maar liefst 40% van hun eten ongebruikt weg. Dat is een immense verspilling en daar wil het ijsbedrijf Salt & Straw iets aan doen.

De onderneming, die vestigingen heeft in Portland en Los Angeles, zal partnerships aangaan met verschillende lokale organisaties die zich bezig houden met voedselverspilling. De organisaties verzamelen de overschotten en geven het aan de mensen die het nodig hebben. Salt & Straw zal zijn deel gebruiken om nieuwe, creatieve smaken te ontwikkelen en aan sensibilisering te doen.

Appelboterijs

“We waren geschokt om te ontdekken dat we 40% van ons voedsel weggooien en er tegelijkertijd kinderen zijn in onze steden die honger lijden”, zegt de oprichter van het bedrijf Kim Malek. “Als we al dat eten zouden kunnen gebruiken, dan zou honger verleden tijd zijn.”

Salt & Straw zal in juni al twee nieuwe smaken aanbieden: Second-Steeped Rum Spices & Apple Butter en Spent Brewer’s Malts & Candied Bacon S’mores. Met de actie denkt het bedrijf in juni al iets meer dan 900 kilo overtollig eten te kunnen recupereren.