Harvard lanceert cursus anti-Trumpactivisme

Harvard University
Wikipedia / Chensiyuan

De prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard is gestart met een vierweekse cursus anti-Trump activisme. De ‘Resistance School’ is een initiatief van progressieve studenten, die benadrukken dat iedereen welkom is, Amerikaan of niet.

De cursus komt er na de protesten tegen de inauguratie van president Donald Trump in de Verenigde Staten, zoals Women’s March en March of Science. Ook de studenten wilden iets doen om hun ongenoegen te uiten.

Ondertussen zijn er in totaal al 10.000 mensen ingeschreven die in 3.000 actiegroepen actief zijn. “Sommigen komen in groepen van 700 mensen, maar er zijn ook kleinere aantallen”, zegt Shanoor Seervai, Harvard-student en co-organisator van het project.

Tijdens de lessen krijgen de activisten “alle vaardigheden aangeleerd die ze nodig hebben om collectieve actie te ondernemen tegen de Trump-agenda”.  Zo krijgen sessies namen als: ‘Hoe onze waarden omzetten in politieke communicatie’ en ‘Capaciteit opbouwen en structureren om actie te ondernemen’.

De gastsprekers zijn vooral professoren, maar ook de vice-president van de Democratic National Committee is aanwezig, het hoogste bestuursorgaan van de Democratische Partij van de Verenigde Staten.