Moeder kan ter dood veroordeelde zoon zien dankzij crowdfundingactie

You Caring

Paul Storey werd in 2008 ter dood veroordeeld, zijn executie vindt plaats op 12 april. Zijn moeder, die in financiële problemen zit, kan hem amper bezoeken. Daarom besloot een liefdadigheidsorganisatie om haar te helpen.

Marilyn Shankle-Grant is de moeder van Paul Storey. Hij werd in 2006 schuldig bevonden aan de moord op de 28-jarige Jonas Cherry tijdens een gewapende overval. In 2008 werd hij ter dood veroordeeld. Als de advocaat van Storey er niet in slaagt om zijn doodstraf te laten omzetten in een levenslange celstraf, wordt de man op 12 april geëxecuteerd.

Sinds het verdict viel, raakte de moeder depressief. Ze verloor haar job en riskeert nu ook haar huis te verliezen. Marilyn kan haar zoon slechts één keer per maand bezoeken door de hoge kostprijs van de vier uur lange reis tot de gevangenis.

De vrouw postte uit wanhoop een pakkend bericht op Facebook en dat bleef niet onopgemerkt. De vicedirecteur van liefdadigheidsorganisatie Death Penalty Action, Abraham J. Bonowitz, besloot er iets aan te doen. De organisatie, die pleit voor de afschaffing van de doodstraf, heeft daarom een crowdfundingactie opgestart op de site You Caring. Hierdoor kon al meer geld ingezameld worden dan het oorspronkelijke doel van 7.500 dollar.

De vrouw is Bonowitz erg dankbaar, want nu kan ze haar zoon elk weekend bezoeken. “Ik kan met hem praten. Als hij ongelukkig en depressief is, kunnen we erover spreken en kan ik hem erdoor trekken. Het geeft mij ook steun.”