Ronde van Vlaanderen – Steeds minder hardrijders betrapt

Ronde van Vlaanderen - Steeds minder hardrijders betrapt

Van de 4.884 voertuigen die de politie tijdens de afgelopen Ronde van Vlaanderen controleerde, reed 9,42 procent te snel, maar dat cijfer daalt de afgelopen jaren. Het aantal bestuurders dat teveel dronken had, blijft ongeveer gelijk, meldt Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers. De snelheids-, alcohol-, en drugscontroles van afgelopen zondag vonden zondagnamiddag plaats in zeven Oost-Vlaamse politiezones. Op zes plaatsen passeerden 4.884 voertuigen langs een flitser, 460 daarvan reden te snel. Omgerekend liepen 9,42 procent van de gecontroleerde bestuurders dus tegen de lamp, in 2016 was dat 13,27 procent en in 2015 nog 16,24 procent.

Er werden ook 225 ademtesten afgenomen, daarvan vertoonden 23 bestuurders (9,2 procent) een strafbare alcoholopname. Een bestuurder werd bestuurlijk aangehouden, vier rijbewijzen werden ingetrokken. Geen enkele gecontroleerde bestuurder bleek onder invloed van drugs. Er is amper verschil met vorig jaar, toen reed 8 procent van de gecontroleerde bestuurders onder invloed.

Met de controles willen het parket van Oost-Vlaanderen, de politiezones en gouverneur Briers bijdragen tot een verhoogde verkeersveiligheid op de wielerfeestdag.

bron: Belga