Italië bereidt zich zonder Fognini voor op duel met België

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Italiaanse Davis Cup-ploeg dreigt het in de kwartfinales tegen België zonder zijn nummer één Fabio Fognini (ATP 28) te moeten stellen. Fognini bereikte afgelopen week op de Masters 1000 van Miami nog de halve finales. Daarna keerde hij terug naar Italië om bij zijn zwangere partner en ex-proftennisster Flavia Pennetta te zijn. "Fabio is nog steeds thuis. Hij heeft last van de pols en de hiel", liet de Italiaanse kapitein Corrado Barazzutti dinsdag optekenen op een persconferentie in Charleroi, waar de Italianen vanaf vrijdag in de Spiroudôme de Belgen in de ogen kijken. "Ik ben niet zeker of Fabio klaar zal zijn om te spelen. We wachten op nieuws tegen woensdag, hopelijk goed nieuws."

Om een eventueel forfait van Fognini op te vangen, heeft Barazzutti met Alessandro Giannessi (ATP 122) een vijfde speler aan zijn selectie toegevoegd. De kapitein heeft tot één uur voor de loting, donderdag voorzien om 13u, om de samenstelling van zijn team officieel bekend te maken.

"Een forfait van Fabio zou slecht nieuws zijn. Maar we bereiden ons voor op een duel zonder Fabio. We zijn klaar", vervolgde Barazzutti, die aan het hoofd stond van het Italiaanse Fed Cup-team dat in 2006 in de Spiroudôme aan het langste eind trok in de finale tegen het België van Justine Henin.

In de eerste ronde kegelde de Italiaanse Davis Cup-ploeg in Buenos Aires titelhouder Argentinië uit het toernooi. "Toen waren we compleet", aldus Barazzutti. "Ik denk dat België nu favoriet is. De Belgen hebben een heel sterk team. Twee jaar geleden speelden ze nog de finale, ze spelen thuis en ze recupereren David Goffin, een speler die ik erg respecteer."

bron: Belga