Defensie rekruteert inspecteurs voor inlichtingendienst

Defensie rekruteert inspecteurs voor inlichtingendienst

De inlichtingendienst van het Belgische leger werft 50 nieuwe mensen aan, onder wie inspecteurs en elf experten in cyberveiligheid. Dat meldt het ministerie van Defensie op zijn website. De Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV) zoekt 36 inspecteurs om “informatie in te winnen over personen, groeperingen, organisaties en evenementen”. De kandidaten moeten beschikken over een bachelordiploma en “feeling hebben om inlichtingen te vergaren”, luidt het. Solliciteren kan tot 24 april 2017. De eigenlijke aanwerving gebeurt in het najaar van 2017.

Een inspecteur die al vier jaar in dienst is bij de afdeling Contra-Inmenging getuigt; “Dit beroep is echt gevarieerd”, aldus Roger D. “Je krijgt vaak buitenopdrachten en komt met uiteenlopende mensen in contact. Als inspecteur krijg je een bepaalde sector toegewezen. In dat gebied probeer je dan contacten uit te bouwen in een bepaald milieu.”

Naast het veldwerk biedt de job van inspecteur nog andere voordelen, aldus Defensie. “De ene dag voer je een administratief onderzoek uit, de volgende dag neem je deel aan een vergadering rond extremisme en terrorisme. Zo houd je ook contact met collega’s in andere diensten en departementen. Wekelijks contacteer ik ook mijn informant. Die verzamelt voor mij gerichte informatie in zijn milieu”, zegt D. nog. Een inspecteur kan zijn werk voor een groot deel zelf organiseren, maar blijft ook een teamspeler, luidt het voorts. Meer details over de vacature van inspecteur zijn te vinden op de site van Selor, het selectiebureau van de federale overheid.

bron: Belga