De Lijn geeft al 40.000 sms-tickets weg voor Gents circulatieplan

De Lijn geeft al 40.000 sms-tickets weg voor Gents circulatieplan

De voorbije twee weken registreerden zich meer dan 10.000 reizigers bij De Lijn voor 4 gratis sms-tickets om het openbaar vervoer in Gent uit te testen in de maand april. De Lijn lanceerde de actie in het kader van het Gentse circulatieplan. De Lijn zet dit jaar 16 nieuwe Albatrostrams in, waardoor de reizigerscapaciteit tegen het najaar met ruim een kwart zal verhogen. Het circulatieplan voorziet ook meer ruimte voor het openbaar vervoer, wat stiptere en vlottere verbindingen moet opleveren.

“De knippen voor het autoverkeer gelden niet voor de bussen en trams van De Lijn”, verduidelijkt woordvoerder Davy Van Swael (De Lijn Oost-Vlaanderen). “Zij doorkruisen de verschillende sectoren en brengen reizigers vlot naar alle plekken binnen de stadsring, ook de autovrije binnenstad. Ook het eenrichtingsverkeer dat op bepaalde plaatsen werd ingevoerd, zorgt voor vlottere tram- en busverbindingen. De voertuigen van De Lijn blijven er immers in beide richtingen rijden.”

Met de gratis sms-tickets, aan te vragen via www.delijn.be/vlotdoorgent, hoopt de vervoersmaatschappij nog meer mensen te overtuigen.

bron: Belga